Igen er det ved at være den tid på året, hvor julen står for døren. En af de fantastiske ting ved juletiden er de mange julefrokoster, som det er tid til at tage til. Uanset om det er med familien, vennerne eller kollegaerne, vil en julefrokost give anledning til god mad, samvær og julehygge. Skal du stå for planlægningen af årets julefrokost, kan du godt se at komme i gang – jo før, du kommer i gang med planlægningen, jo bedre.

Men hvad skal man egentlig huske i forbindelse med en julefrokost? Dette kan du læse mere om her, sådan du kan begynde at planlægge din egen julefrokost.

 

Find et dejligt lokale til julefestlighederne

Det er de færreste, der har plads til at afholde en julefrokost i egen bolig. Ofte byder julefrokoster nemlig på et stort antal af gæster, og det kræver simpelthen god plads. Her gælder det om at få lejet et festlokale, så der er plads til alle festens fornøjeligheder. Skal du leje et lokale, bør du gå i gang allerede nu, da mange lokaler ofte udlejes hurtigt i juletiden. Få et overblik over selskabslokaler i hele Danmark her.

 

Når det kommer til valget af lokale, bør du overveje lokalets placering. Kommer folk fra forskellige steder i landet, kan du enten vælge et lokale i det område, hvor flest af gæsterne bor, eller du kan lave et kompromis og vælge et lokale i midten af gæsternes bopæl. Ved den første metode skal færrest gæster køre for begivenheden, mens gæsterne skal køre omtrent lige lang ved mulighed nummer to. Det er op til dig at vælge, hvad du synes er mest passende til jeres julefrokost.

 

Lav et budget og få styr på økonomien

Det er ikke gratis at afholde en julefrokost, da der både skal betales for lokaler, mad, drikkevarer og pynt. Uanset om rådighedsbeløbet er stort eller småt anbefales det, at der laves et budget dertil. På denne måde er det nemt at få et overblik over, hvad tingene koster, hvad der er blevet betalt, hvad der mangler, samt hvor mange penge gæsterne skal betale.

 

Er der et maksimalt beløb, som gæsterne ønsker at betale, kan det være en idé at lave en omvendt beregning. Her indtaster du det beløb, du har til rådighed til julefrokosten, hvorefter de forskellige poster bliver tastet ind i budgettet. Herved har du hele tiden styr på, om du overskrider budgettet og hvilke poster, der skal skæres i. Dette er klart en fordel til de julefrokoster, der må koste mellem 100-300 kroner per næse.

 

Maden – hjemmelavet eller mad udefra

Hovedfokusset i en julefrokost er selvfølgelig maden. Julen er hjerternes fest, og vejen til hjertet er netop gennem maden. Derfor skal du tage en beslutning om, hvorvidt maden skal være hjemmelavet eller bestilles udefra.

 

Fordelen ved hjemmelavet mad er selvfølgelig, at det er superlækkert. Du vil være sikker på, at det smager godt – hvis du er god i et køkken, vel at mærke. Har du ikke mod på at stå for al maden selv, kan du bede alle gæsterne om at tage mad med. Del gerne de forskellige madposter ud, således I ikke står med 100 frikadeller og intet andet. Dette sikrer, at der er alt det mad, som I ønsker at spise.

 

Ønsker I at slippe for besværet med madlavning, kan I gøre julefrokosten nemmere ved at bestille mad udefra. Der findes mange gode cateringsfirmaer rundt om i landet med forskellige muligheder. Her kan I vælge den klassiske menu med gammeldags julemad, eller I kan kaste jer ud i noget anderledes såsom vegansk, vegetarisk eller tapas. Disse alternativer kan være rare i en juletid, hvor man er til mange julefrokoster.

Endelig tid til at planlægge årets julefrokost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *