Hvert år åbnes der mange nye restauranter, og hvert år lukkes en masse restauranter. Restaurationsbranchen kan være hård og fyldt med udfordringer. Der er mange løse ender, der skal kunne spille sammen og en masse arbejde i at vedligeholde driften. Går du dog med en drøm om at åbne en succesfuld restaurant, så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet 3 gode råd til hvordan du driver en restaurant.

Hold din hjerne skarp

Som ejeren af en restaurant er der meget, der hviler på dine skuldre. Du skal være forberedt på mange timer og mange potentielle problemer, som du ofte selv bliver nødt til at løse. Derfor er det vigtigt, inden du åbner en restaurant, at du er dedikeret til arbejdet og er sikker på, at det er, hvad du har lyst til at lave.

Læser du stadig, så er det et godt tegn. Driver du en restaurant, så er det essentielt, at du holder dit hoved skarpt. Her kan et være en fordel, hvis du i benytter dig af træning og motion, som et pusterum til at komme af med hverdagens stress. Her kan det hjælpe med et godt sportsur til at måle dine resultater og holde styr på tiden, så du også er sikker på, at du får noget arbejde gjort.

Skab et fællesskab

Ønsker du at drive en restaurant, så er det essentielt, at du har dygtige, passioneret og professionelle medarbejdere, der kan hjælpe med det daglige arbejde. En restaurant er selvfølgelig ikke meget værd uden god mad. Derfor er dygtige kokke en topprioritet. De skal ikke bare kunne lave velsmagende mad, de skal også være konsistente i deres arbejde og detaljeorienteret.

Tjenere er et andet essentielt element ved at drive en restaurant. Det er dem, der har den primære kundekontakt og skal derfor afspejle restaurantens koncept. Det er ofte en god idé at uddanne tjenerne i serveringen uanset tidligere erfaring, så du er sikret, at de er dygtige, venlige og i stand til at arbejde under hårdt pres.

Det at drive en restaurant er i høj grad en holdindsats. Det er essentielt, at der et godt fællesskab i restauranten som en arbejdsplads. Dette gør det mere behageligt at møde ind på arbejde for alle, hvilket kan mærkes på medarbejderne, hvilket vil påvirke den overordnede produktivitet.

Når du derfor driver en restaurant, så er det relevant, at du også driver dette fællesskab. Her er det dit job som restaurant ejer, at sørge for fællesarrangementer og evt. fredagsbar for at skabe bedre teamwork. Begynder du dog på dette, så kan stemningen dog hurtigt tage fart og det ville ikke være overraskende, hvis I kommer igennem mange øl. Derfor kan det være en fordel at tage på grænsehandel i Tyskland, bare så I er sikret til de næste kommende arrangementer.

Håndter stress

Det at drive restaurant byder ofte på en hverdag med en masse stress og hårdt arbejde. Der er mange dele der skal spille sammen, og der kan let gå kludder i tingene. Derfor er det essentielt at få defineret en klar arbejdsproces, som alle kan følge, så der eksistere en enighed om hvordan tingene skal gøres.

Dette kan være på faktorer, som hvordan bestillingerne modtages og leveres til køkkenet, hvor de beskidte tallerkener skal stå, hvordan det rene køkkengrej kommer ind på plads efter opvask. Der er mange små processer involveret i at drive en restaurant, og det er vigtigt, at der eksistere en fælles enighed om hvordan tingene skal gøres.

Der kan meget let komme rod i tingene, når man driver en restaurant. Mange kunder kan let betyde meget pres for medarbejderne, der uden den rette træning kan have svært ved håndtere stressen. Derfor er det relevant at du som leder er kurset i stresshåndtering. Dette gør at du lettere kan håndtere alle hverdagens udfordringer, som der kommer i forbindelse med at drive restaurant.

3 gode råd: Sådan driver du en succesfuld restaurant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *