Det kan være enormt dejligt at onanere. I nogle minutter får man lov til at tænke på noget helt andet, og bagefter føler man sig friskere og mere klar i hovedet. Ja, der er mange grunde til at onanere. Her kommer vi med 7 af dem!

Onani gør dig gladere og mindre stresset

Når vi onanerer, frigiver vores kroppe dopamin, endorfin og serotonin, som man også kalder lykkehormoner! Disse lykkehormoner bidrager til, at vi både er gladere og mindre stressede. Og tænk, det er noget af det, folk bruger almindelig træning for at opnå. Så er det her bare lidt sjovere, ikke?

Onani kan hjælpe på dårlig søvn

Hvis du oplever problemer med at sove, kan det faktisk hjælpe at onanere! Når vi onanerer, udløser kroppen Oxytocin, hvilket er et stof, der kan være med til at berolige kroppen, og derfor gør det lettere for én at falde i søvn. Du har måske allerede prøvet effekten af dette?

Onani giver dig et bedre forhold til din krop

Når vi rører ved vores kroppe, så lærer vi dem bedre at kende. Du kommer til at vide mere om, hvad du godt kan lide og ikke lide, og så kan du jo hjælpe til, når der er andre, der skal røre ved dig. Mangler du noget til at eksperimentere med dig selv? Find kvalitetssexlegetøj online og kom godt i gang!

Onani er godt for helbredet

Der er lavet undersøgelser omkring onani og dennes påvirkning af vores kroppe. Vidste du f.eks., at man er i lavere risiko for at få hjertekarsygdomme og diabetes, hvis man onanerer jævnligt? Så det er bare med at komme i gang!

Onani lindrer menstruationssmerter

Der er flere kvinder, der oplever, at de får mere lyst til sex, når de har menstruation – og det er faktisk en ret heldig kombination (selvom det umiddelbart kan lyde uheldigt, hvis man er sart), for onani hjælper faktisk på menstruationssmerterne!

Onani er med til at klargøre til sex

Vi kan alle have en periode, hvor vi er mindre klar på at have sex. Det er helt normalt, men det er ikke altid, at der er så værdsat hos vores partnere. Her kan onani også hjælpe! Onani er enormt brugbart til at løsne op for eventuelle seksuelle spændinger. Når først du kommer i gang med at onanere, kan det altså betyde, at du også (måske) snart kan komme i gang med at have rigtig sex.

Onani styrker dit immunforsvar Vi har allerede været inde på de forskellige stoffer, din krop danner, når du onanerer. Det giver altså samlet en betydning for dit helbred – i den gode retning. Når du onanerer, styrker du altså faktisk dit immunforsvar. Det er da også noget af en grund til at fortsætte!

7 gode grunde til at onanere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *