Haster du ned til toget hver morgen eller går eller cykler du på arbejdet, fordi det ligger lige i nærheden? Hvorfor så ikke forkæle dig selv med et af de smarte balance boards, der er så populære. Det er ikke bare et Segway-lignende stykke legetøj, men et reelt urbant transportmiddel med en rækkevidde på op til 20 kilometer på en opladning.

Balance boards? Jo, måske har du set nogle af ungerne på vejen køre rundt på de små tingester, der mest af alt minder om et skateboard, der har fået sat et stort hjul i hver ende. De minder også meget om en Segway uden styr og fungerer faktisk også på samme måde.

Men de er meget mere end bare et dyrt stykke legetøj. For Balance Boards som f.eks. de populære boards fra Ecofly er reelt set et smart, fleksibelt og yderst praktisk transportmiddel, der passer perfekt ind i bymiljøet – og de vejer ikke mere, end du kan have det under armen eller i en bæretaske, hvis du skal have det med i toget eller bussen undervejs.

Sådan kører du på balance board

Det allerbedste er, at det er nemt at køre på et balance board. Tænd det og stil dig op på det. Det indbyggede gyroskop hjælper dig med at holde balancen. Læn dig frem eller vip fødderne fremad, så kører boardet fremad. Jo mere du læner dig frem, jo hurtigere går det. Når du skal bremse, læner du dig tilbage eller vipper foden opad. Bliver du ved, begynder du at køre baglæns. Så enkelt er det!

Når du skal dreje, vipper du den ene fod ned og trækker eventuelt den anden lidt opad, alt efter hvor skarpt et sving, du skal tage. Bliver du ved med samme fodstilling, begynder boardet at køre rundt om sig selv, så du kan lave små piruetter på stedet.

Topfarten på de fleste boards er 10-12 kilometer i timen og da du kan køre op til 20 kilometer på en opladning, er der rigelig rækkevidde for de fleste, der bruger tog og bus til arbejdet. Har du kun en fem-seks kilometer til arbejde, kan du også sagtens køre frem og tilbage på det, når vejret er til det – og har du længere og tiden til det, kan det også sagtens lade sig gøre. Opladningen kan du eventuelt klare på arbejdet. Det tager kun et par timer at lade boardet op.

ecofly fedt billede

Hvad koster et balance board

Du kan få balance boards i flere forskellige prisklasser og faktisk kan du blive rigtigt godt kørende for samme pris, som du normalt giver for en ny iPhone.

De boards du ser ungerne lege med på gaden, kan du købe fra omkring 2.500 kroner. De kører dog ikke så stærkt og har kortere rækkevidde. De lidt større kan køre hurtigere og længere og ligger prismæssigt omkring 5.000 kroner.

Endelig kan du købe den racer-hurtige et-hjulede udgave til omkring 4.000 kroner. Den kan køre helt op til 20 kilometer i timen og har en rækkevidde på 30 kilometer på en opladning.

Så i stedet for en ny telefon, var det måske noget med et nyt transportmiddel?

Se eventuelt også Børnenettets giode til segboards her.

Ecofly – Smart balance board er det perfekte urbane transportmiddel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *