Der er mange danskere, der lider af sexafhængighed. Hvis du har svært ved at gennemskue, om du er afhængig af sex, eller om du bare er glad for sex, er der her nogle faresignaler, du kan holde øje med. Hvis du kan se dig selv i flere af disse, bør du måske opsøge en professionel for at få hjælp til din sexafhængighed.

Du sætter dine nære relationer på spil

Som sexafhængig er det normalt at være utro. Man sætter sit forhold på spil, fordi man har brug for at få det fix, som sexen giver en. Det kan også være at man bryder aftaler med andre, fordi man har travlt med at opsøge seksuelle møder. Endeligt er sexafhængige også tilbøjelige til at have sex med mennesker, som de i første omgang bare gerne ville have et rent platonisk forhold til.

Du kan kun føle dig elsket, når du har sex

Mennesker, der ikke lider af sexafhængighed er i stand til at føle sig elsket i mange andre situationer end når de har sex. For en sexafhængig, derimod, er samlejet den eneste sammenhæng, vedkommende kan føle sig elsket i.

Du overskrider dine egne grænser

Hvis du er sexafhængig, er det normalt at stå i seksuelle situationer, hvor du har stærkt ambivalente følelser. Det kan være, at du på den ene side virkeligt gerne vil have sex med en person, samtidig med at du måske er utryg ved situationen, og at det føles alt for intim at have sex med den person, du skal til at gå i seng med. Hvis du lider af sexafhængighed, vil du være tilbøjelig til at overskride dine egne grænser for at få et seksuel fix.

Er du sexafhængig? Find ud af det her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *