Dit køkken skal være godt oplyst, så du kan se, hvad du laver, når du arbejder derude. Det har derfor stor betydning for funktionen af dit køkken, hvilke lamper du vælger til det.

Selvom køkkenet skal være et hyggeligt og rart sted at være, skal det først og fremmest være et sted, der er funktionelt og nemt at arbejde. Det er derfor vigtigt, at du vælger nogle ordentlige lamper til køkkenet. Det er med til at gøre, at du får et godt lys at arbejde ved. Et lys hvor du tydeligt kan se, hvad du foretager dig. Det kan for eksempel være for at se, om dine grøntsager er i ordentlig stand eller ej, eller om dejen er blevet rørt ordentligt sammen.

Når du skal købe lamper til køkkenet, er det først og fremmest en god ide, at du vælger en, der kan sidde i loftet midt i rummet. Det er med til at give et godt alment lys i køkkenet. Videre gør det nemt for dig at orientere dig i rummet. Det kan for eksempel være, hvis du bare skal hente noget.

Du kan vælge en pendel, der hænger ned fra loftet, eller en loftslampe, der sidder helt oppe under loftet. Det er et spørgsmål om smag og behag.

Sørg for at have et ordentligt lys over køkkenbordet

Udover loftslampen er det også vigtigt, at du har et godt lys over køkkenbordet. Det er din arbejdsstation, og du skal derfor kunne se, hvad du laver. Hvis der er dårligt lys, kan du for eksempel ikke se, om din kartoffelmos er blevet lind nok, eller om der stadig er klumper i.

Når du skal vælge lys over køkkenbordet, kommer det ofte an på, hvor meget plads der er til at hænge lamperne op. Nogle har skabe over køkkenbordet, så der ikke er plads til at have en lampe hængende ned fra loftet. Der kan du i stedet vælge nogle små spots eller en lampe, der er formet som en lang skinne. Den kan placeres under hylden.

Har du plads til at hænge en lampe ned fra loftet, så den kan skinne ned på køkkenbordet, kan det være meget hyggeligt og charmerende at gøre det. Har du et langt køkkenbord, bør du vælge flere lamper at have hængende, gerne en hvert sted hvor du ofte står og arbejder.

Vælg lamper, der er nemme at gøre rene

Køkkenet er først og fremmest et arbejdsrum, selvom det selvfølgelig også skal være et hyggeligt og rart rum at opholde sig. Når du vælger lamper til køkkenet, er det derfor smart, at du vælger nogle, der er nemme at gøre rene.

Der er masser af mados i køkkenet, så dine lamper kan hurtigt blive fedtede. Har du gas, vil dit køkken blive endnu mere fedtet. Det handler derfor om at vælge nogle lamper, der ikke tager skade af osen og gassen.

Du kan finde et stort udvalg af holdbare lamper til brug i køkkenet her.