Når du står og skal holde en fest, hvad enten det er i anledning af din fødselsdag, eller blot for at fejre at det atter er blevet weekend, så er det altid en god idé at have planlagt lidt underholdning. Det behøver ikke være noget helt vildt stort, men et godt underholdende indslag kan virkelig være med til at samle dine gæster og få løftet humøret helt op.

Ofte skal der ikke mere til end et sæt spillekort, nogle terninger og et raflebæger eller en sjov mobilapp.

Vi vil i dette indlæg komme med et par gode bud på, hvad du kunne arrangere af små konkurrencer eller lege, så stemningen blandt dine gæster bliver helt i top.

Alt hvad du skal bruge af spiritus, cocktailtilbehør og andet grej til din fest, kan du finde hos BarLife, som har et stort udvalg af alt til festen.    

Margretheskål, agurkestafet eller ”Jeg-Har-Aldrig”

Du kender naturligvis selskabet langt bedre, end vi gør, og derfor skal du naturligvis vurdere, om en given aktivitet vil passe ind i jeres måde at omgås hinanden, men nogle af helt klassiske festlege er Margretheskål, agurkestafet eller ”jeg-har-aldrig”.

Margretheskålen er en form for gætteleg, hvor alle deltagerne skriver en berømt person eller figur på en lap papir og ligger i en margretheskål. Herefter skal en repræsentant trække sedlerne en af gangen, og ved hjælp af fagter få de resterende holdmedlemmer til at gætte, hvilken person der står skrevet på sedlen.

Agurkestafetten går i al sin enkelthed ud på at dele selskabet op i to hold, som stiller sig op på række. Set et objekt et stykke længere fremme, som forreste mand eller kvinde fra de to hold skal ud at runde inden de må løbe tilbage igen og give stafetten videre. Første hold til at nå ud til ”keglen” og tilbage igen har vundet. Der er dog bare lige den lille forhindring, at den løbende deltager skal have en agurk mellem benene under hele turen. En sjov stafet som virkelig kan få konkurrencemenneskerne helt op i gear.

Jeg-Har-Aldrig er en utrolig sjov leg, hvor hver deltager på skift nævner en situation, som vedkommende aldrig har gjort. Er der nogle i selskabet, som har gjort det, skal vedkommende drikke en tår. Vi kan anbefale dig at hente en app med spørgsmål, da disse kan være svære at finde på. Jo senere I når hen på aftenen, jo sjoflere spørgsmål kan I begynde at stille hinanden.

Hvis du er mere interesseret i flere lege af samme type, så kan du her læse om flere fest aktiviteter for voksne.    

Når der virkelig skal gang i den!

Hvis stemningen til festen gradvist stiger i intensitet hen over aftenen, men du lige tænker, at den skal have et sidste nøk op, så skal du line-up med en omgang ”flip the cup” eller ”fireball”. Begge spil fungerer supergodt, når gæsterne har fået lidt at drikke, uden at de er sanseløst berusede. Men intensiteten er altid tårnhøj, og energien bliver god efter en omgang ”flip the cup”, hvilket jo er det ideelle springbræt til at få festen til at stikke helt af.

Når du sætter gang i denne form for spil, så er det vigtigt at du matcher stemningen med den rette musik. Det gør ikke noget at bassen lige bliver skruet helt op, så dansebenene begynder at bevæge sig helt af sig selv.

Når du er i gang med en omgang Fireball, er det naturligvis ikoniske ”Fireball” med Pitbull, som skal buldre ud af højtalerne.

Du kan se meget mere om regler, samt hvordan du sætter det op lige her.

Hvis du skulle mangle lidt festligt inspiration til festen, så kan du jo altid vende tilbage til denne artikel, for at blive fuldstændig klar til næste gang du har fødselsdag, eller blot vil fejre weekendens begyndelse. På den måde kan du altid sørge for, at dine gæster er i højt humør.

Fed underholdning til festen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *