Har du en veninde der skal føde til vinter, kan du roligt begynde at tænke på hvordan du kan gøre en forskel i en hård tid. Der er flere ting du kan gøre, for at livet bliver lidt lettere for din veninde. Her giver vi et par forslag til, hvad du kan finde på.

Støtte undervejs i processen

Det er hårdt for en kvinde at være i slutningen af en graviditet, men det er ikke kun hårdt i slutningen. Mange kvinder oplever nemlig at få følelsesmæssigt stress under graviditeten. Der sker meget med kroppen og psyken, hvor din veninde kan have specielt meget brug for en støttende veninde.

Kroppen ændrer sig, og mange kvinder har det svært ved, at kroppen aldrig bliver den samme igen efter en fødsel. Derfor kan din veninde godt have brug for en støtte igennem disse tanker før fødslen, hvor mange har det særligt svært.

Hold et babyshower

Du kan også sørge for at holde et babyshower, som du ved din veninde vil blive rigtig glad for. Sørg for at gør det til en overraskelse, og sørg for at der er en oppyntning til dit babyshower, som stemmer overens med hvad din veninde vil kunne li’.

Det kan f.eks. være i forhold til balloner, bordpynt, skilte, service, og farvetema. Det kan også være en idé at finde på nogle aktiviteter som alle, inklusive den gravide, kan deltage i.

Det kan eksempelvis være en sjov quiz, ’dekorer en bodystock’, eller en gætteleg, hvor man kan gætte på øjenfarve, hårfarve, eller om baby’en bliver en mors eller fars dreng/pige, osv.

Der er mange muligheder for at lave det perfekte babyshower, og hvis du kender din veninde godt, kan det kun blive en rigtig god dag for både din veninde, og alle de gæster der deltager.

Giv en personlig gave

Det kan også være en god idé at finde en gave, der er personlig, og får stor betydning for jer begge i fremtiden, når det minder jer om den tid hvor din veninde var gravid.

Det kan være i form af mange ting. Et forslag kan være et smykke, hvor i begge har et eksemplar, og kan se tilbage. Det vil også give muligheden for at bruge gaven efterfølgende, da man jo altid kan bruge smykker.

En lidt sjovere idé kunne være at købe matchende julesweaters, når nu vi snakker om en vintergraviditet. Det vil helt sikkert give et smil på din venindes læber at have en julesweater magen til din. Man kan også gå skridtet videre, og få sig tre julesweatere, så også den kommende baby kan matche med jer. 

Du kan også lave et klippekort til din veninde, hvor du selv kan skrive på hvad de forskellige klip skal betyde. Det kan være alt fra en biograftur, en tur ud og spise, eller noget helt tredje. Her er det fantasien der sætter grænser, og vi er helt sikre på at du kender din veninde meget bedre end os, til at komme med mere passende forslag.

Vi ønsker din veninde tillykke med graviditeten, og vi håber du kunne bruge forslagene til at gøre din venindes graviditet lidt bedre.

Giv din gravide veninde en varm overraskelse til vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *