Hvem ønsker ikke at spare lidt penge på sine daglige udgifter, som vil gavne dig økonomisk på sigt? Efter en dyr jul har mange brug for at spare lidt på pengene. Så du får her nogle idéer til hvilke udgifter du bør kigge nærmere på, da der er mange penge at spare ved at lave små ændringer i hverdagen.

Bil

Størstedelen af danskerne ejer en bil, men det kan hurtigt blive rigtig omkostningstungt med alle de udgifter der følger med.

Et af de primære udgifter ved at eje en bil er brændstoffet. Du kan spare en del penge her ved at holde øje med hvor du tanker. Brændstoffet er typisk billigst de steder, hvor der er flere tankstationer indenfor et begrænset område på grund af konkurrencen.

I forhold til billånet, kan du på https://santanderconsumer.dk/magasinet/bil-og-mc/den-store-guide-saadan-faar-du-danmarks-billigste-billaan/ benytte deres låneberegner og finde det billigste billån. Overordnet set er det billigst at låne gennem bilfinansieringsselskaberne end de traditionelle pengeinstitutters billån. Derfor får du også den billigste rente på billån hos bilforhandlerne, som formidler lånene for finansieringsselskaberne.

Bolig

Hvis du ejer et hus eller en villa, følger der også en del udgifter med hertil, som man ikke kan komme udenom. Der skal betales ejendomsskatter, udgifter til ejerforeningen, forsikring af ejendommen, renovation, vedligeholdelse, og så videre.

Mange husejere oplever indbrud jævnligt, hvilket kan være ret drænende på økonomien og tiden. En måde hvorpå du kan sikre dit hus, er at få installeret en tyverialarm, med tilhørende overvågningskamera, røgkanon, og så videre. På denne måde sikrer du mod risikoen for at få indbrud og har bedre muligheder for at få forsikret dine ting, hvis uheldet er ude. Du kan få inspiration til hvordan du kan sikre dit hjem bedst muligt på https://www.bygoghjem.dk/sikkerhed.

Du kan tilmed spare mellem 30.000 og 500.000 kr. om året ved at optimere sit lån. Man kan typisk låne op til 80 procent af boligens værdi i realkreditinstitutter, hvor de 20 procent skal finansieret gennem dyrere banklån. Det gælder typisk om at anvende afdragsfri realkreditlån, som man hurtigere kan få afbetalt gælden af til banken.

Når man skal vælge det rigtige realkreditlån, kan man spare op mod 200.000 kr. de første fem år, hvis man har et lån på to millioner kroner, blot ved at påtage sig en renterisiko med et flexlån. Der er dog en stor forskel om man er et ungt par, der køber deres første bolig, eller om man har oparbejdet en friværdi igennem årene.

Forbrug

Man kan spare mange penge på sit forbrug af vand og strøm ved at få en energirådgiver. Tag en tur gennem huset og find muligheder, hvor du kan spare på strømmen eller på vandet.

Kig på dine forbrugsmønstre og hvilke muligheder, der er for optimering af energien. Du kan for eksempel spare op til 10 til 15 procent på at skifte dit elselskab til et billigere.

I forhold til dit vand- og varmeforbrug kan du derimod lade være med at ændre sine forbrugsmønstre og alligevel spare penge i hverdagen.

Der er også en del penge at spare på dine abonnementer på fjernsyn, telefon og internet. Sammenlign dine forskellige pakker med dit faktiske behov.

For eksempel, kan du spare et par tusinde kroner på din tv-pakke, da mange kun ser en tredjedel af deres store, dyre familie-TV-pakke. Vælg i stedet en leverandør, hvor du selv kan sammensætte en pakke med de kanaler du ønsker. Tænk også over hvor meget du egentlig ser kanalerne, og om streamingtjenesterne faktisk er nok til dit behov.

Opvarmning af huset er også et område, hvor du kan spare mange penge på sigt. Hvis du stadig har et oliefyr, er der mange alternative metoder, der er langt billigere. De billigste løsninger er et træpillefyr eller fjernvarme.

Husk også at jo bedre dit hus er isoleret, jo mere får du ud af dit varmeanlæg.

Gode valg, som din økonomi vil takke dig for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *