Det er ofte, at vi tager det for givet at leve i et land, hvor der eksisterer fire årstider. Det er ikke alle lande, der kan glæde sig til et sprudlende forår, en varm sommer, et farverigt efterår og en snefyldt vinter. Det betyder dog også bare, at dit hår skal behandles efter årstiderne – specielt om vinteren. December, januar og februar byder nemlig på kulde, meget indeklima og tør luft, som ikke bidrager med noget godt til dit hår. Derfor skal du pleje dit hår ekstra godt i de kolde måneder og tilpasse din plejerutine dertil. Her guider vi dig til de vigtigste metoder til at bevare et smukt hår hele vinteren.

hair extensions

Denne artikel er sponsoreret.

Elektrisk hår, nej tak

Når dine hårstrå bliver udsat for meget tør luft, for eksempel i de kolde måneder eller efter at sidde for meget indenfor, opsnapper de tørheden og bliver flyvske – altså det, vi kender som elektrisk hår. Du oplever det også, når du tager huen eller pandebåndet af. Håret har simpelthen været udsat for ekstra meget tør luft, som skaber flere elektroner i håret og dermed resulterer i såkaldte ”fly aways”. Brug en spray med saltvand og olie for at få tæmmet dit statiske hår, når skaden er sket. For at forebygge elektrisk hår, er det vigtigt at du undgår produkter med udtørrende ingredienser. For eksempel bør du så vidt muligt undgå ”alkohol” i  ingredienslisten. Du bør også undgå at anvende sulfater i dit hår, som findes i de fleste shampooer og balsam. Brug hellere dine penge på gode hårplejeprodukter, der styrker håret og nærer det. Dit hår fortjener det.

Invester i en god børste

Apropos elektrisk hår, så opstår det også, når du bruger en kam eller børste lavet af plastik. Det kan lidt sammenlignes med balloneffekten, når du gnider en ballon mod dit hår og hårstråene skyder ud til alle sider. De sidste par år er der sat enormt meget fokus på gode hårbørster, fordi en børste gør mere end bare at ”frisere” dit hår. En god børste har naturlige hår, og især vildsvinehår har vundet indpas i hjerterne hos de mest anerkendte frisører verden over. Den hjælper til at massere hovedbunden og dermed øge blodcirkulationen, og kan hive dine egne naturlige olier fra hovedbunden ud over længderne i dit hår. På den måde slipper du for kuldens tørhed og kedelige konsekvenser for dit hår, fordi du forebygger hårstråene med fugt og næring fra din egen hovedbund.

Naturlige olier

Når du vasker dit hår ofte, er du faktisk med til at fjerne de naturlige olier fra dit hår og hovedbund og bogstaveligt talt smide dem ud i afløbet. Disse olier er med til at skabe fugtbalance i håret, og uden dem bliver dit hår tørt. Det er selvfølgelig svært at anbefale nogle, der for eksempel dyrker hård og sveddryppende sport hver dag om ikke at vaske håret, og det er selvfølgelig ikke ideelt. Generelt bør du dog tænke over, hvor mange gange du vasker dit hår. Kan du spare en hårvask, do it for your hair. Mange sværger til tørshampoo, når de skipper at bruge shampoo, men en dry shampoo er ikke nødvendigvis et godt alternativ, og kan forårsage skæl og påvirke din hovedbund, hvis du bruger den for meget.

Artiklen er leveret af Dream Extensions, som er specialiseret i Hair Extrensions.

Guide: Smukt hår i vinterperioden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *