Kroppen bliver belastet under graviditet og fødsel, derfor er det godt at vide, hvad der sker med kroppeb i den første tid efter fødslen. Husk desuden at starte genoptræning af bækkenbunden så hurtigt som muligt. Der er mange gode råd at finde på nettet, her er noget af de vigtigste.

Langsom genoptræning

Nogle kan begynde at motionere allerede efter et par uger, mens andre har behov for at vente mere end seks uger. Man kan begynde på enkelte øvelser allerede dagen efter fødslen. Efter en fødsel er der mange, som er ivrige efter at komme i gang med motion og træning for at få den krop tilbage, man havde før gravisiteten.

Det er vigtigt at man ikke stresser kroppen med hård træning de allerførste uger. Kortisolniveauet er i forvehen er højere end normalt, bør man være meget opmærksom på at undgå yderligere stress i denne periode. Det kan nemlig føre til overbelastning af systemet og i værste tilfælde give problemer med stofskiftet, hormonbalancen og ikke mindst udviklingen af efterfødselsreaktiober som depression.

Kroppen ændrer sig

Kroppen ændrer sig en del, og den bliver aldrig den samme igen. Det er der flere kvinder der har det rigtig svært ved. Kroppen bliver helt naturligt belastet under graviditet og fødsel, og derfor er det godt at vide, hvad der sker med kroppen i den første tid efter fødslen. Særligt oplever mange kvinder strækmærker som en af de største irritationer. Strækmærker er skader, som opståri kroppens underhud. De optræder i starten som rosa til blåviolette striber elelr bånd på maven, sædepartiet, brysterne, lårene eller armene. De kan være svære at slippe af med igen. Men der er efterhånden flere behandlinger der gør arbejdet.

Trods intens træning, sund livsstil og deraf vægttab efter graviditet og fødsel, døjer man kvinder stadigvæk med stædige fedtdepoter, som bare ikke vil give slip. Her ville det være relevant at opsøge en skønhedsklinik og forhøre sig omkring sine muligheder for fedtfrysning. Det er en effektiv og permanent reduktion af irriterede fedtaflejringer på kroppen uden en fedtsugning. Metoden er ikke-kirurgisk, sikker og effektiv, og reducerer cirka 20-25% af fedtcellerne i det behandlede område.

Pas på krop og baby

Det kan være hårdt for en krop, der lige har båret rundt på en baby i 9 måneder, at også at skulle bære den i en babylift. Det er vigtigt at man styrker kroppen til at kunne klare den belastning, som den udsættes for. Genne, graviditeten bliver morkroppen gradvist mere og mere belastet af den ekstra vægt og de forandringer, der sker i hendes krop.

Særligt efter kejsersnit er det vigtigt at starte forsvarligt op med at bære på en nyfødt. Det er det absolut mest forsvarlige at bære sin nyfødte i en babyslynge. Med en slynge er det nemt at bære dit barn, samtidig med at du har frihed til at udføre dagens gøremål, uden at gå glip af den nære kontakt med barnet. En bæresele kan normalt anvendes fra barnet er nyfødt og indtil barnet er 20 kg. I en sådan slynge får barnet både støtte til hoved og ryg. Det giver mulighed for at barnet kan bæres i længere tid.

Hvordan gør man livet nemmere efter graviditeten – Pas på din krop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *