En guide af Boligninja.dk

Udfordringen med altaner er, at pladsen ofte af trang, men ønskerne til hvad den skal bruges til mange. I foråret og sommermånederne vil man bruge altanen til solbadning, men også til venindehygge og grillmiddage og til dyrkning af planter og grøntsager og om vinteren som et praktisk sted for opbevaring.

Jo færre kvadratmeter, desto mere kreativitet kræver det, når det handler om at få mest muligt ud af sin altan året rundt. Læs Boligninja.dk’s guide her:

 

  • Byg en opbevaringsbænk

 

Byg en opbevaringsbænk, der passer til størrelsen på din altan. Byg den, så den kan stå opad en væg, så der er et naturligt ryglæn.

 

En opbevaringsbænk er et perfekt altanmøbel, der er nyttigt både sommer og vinter. Den skaber ekstra siddepladser, opbevaringsplads både sommer og vinter, og om sommeren kan du, afhængigt af dens størrelse, slænge dig på den med en god bog.

 

Sørg for bygge opbevaringsbænken, så den er vand- og lufttæt. Husk at være opmærksom på, om de ting, du opbevarer i den, kan tåle frostvejr.

 

 

  • Køb en terrassevarmer

 

Køb en terrassevarmer, så du kan forlænge perioden, hvor du kan bruge altanen til andet, end bare opbevaring. Vælg en terrassevarmer, der kan hænge på væggen, så du holder så meget af den sparsomme gulvplads fri. Du kan også vælge at købe en terrassevarmer, som kan stå på et bord.

 

  • Planter i blomsterkasser

Mange har også et ønske om at bruge altanen som en have i mini-format. Det pynter med planter i fine krukker, men er pladsen trang, bør du plante blomster og krydderurter i altan- eller blomsterkasser. Du kan også udnytte pladsen op og ned ad vægge til klatrende eller hængende planter.

 

De fleste tænker at blomstrende og grønne altaner hører sommeren til, men der findes planter, som egner sig godt til altanen – også om vinteren.

 

 

 

Indret altanen til både sommer og vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *