Hvornår skal man tage proteinpulver?

 

Jeg vil anbefale dig som udgangspunkt, at indtage proteinpulver 3 gange dagligt.

Den første protein shake du bør tage er om morgenen. Du har sovet i mange timer og din krop er i en katabolsk fase hvor du er i “fare” for, at kroppen begynder og bruge dit muskelvæv som en energikilde. En shake om morgenen vil sikre dig, at du holder dig i en anabolsk fase hvor dine muskler kan udvikle sig.

 

Den næste shake du skal tage bør være efter træning. Flere undersøgelser har vist, at lige efter træning er det vigtigste tidspunkt, at indtage dit protein. Tag din protein shake når du er færdig med at træne. Hvis du har svært ved og tage på kan en weight gainer være et godt alternativ til whey protein efter træning.

 

Den sidste shake du skal tage er inden du går i seng. Din krop resituerer meget imens du sover og det går derfor det ikke, at din krop ligger i så mange timer uden protein. Her kan du eventuelt bruge kasein protein i stedet for whey protein.

 

Skal jeg tage proteinpulver de dage jeg ikke træner?

 

Ja! Protein er ikke noget din krop kan undvære når den restituerer. Mange laver den fejl, at kun tage proteinpulver de dage de træner, men din krop har lige så meget brug for det de dage du ikke træner. Den shake vi anbefaler, at du tager efter din træning tager du så bare midt på dagen, de dage du ikke træner.

 

Hvad er forskellen på kasein og whey protein?

Kasein er et langsomt optageligt protein. Din krop bruger altså meget længere tid på, at nedbryde den og optage den. Der er derfor mange  som tager kasein lige inden de skal i seng så kroppen får protein hele natten.

Whey protein er den mest kendte proteinpulver. Den er hurtig optagelig og derfor et must efter din træning. Whey protein er dog den vigtigste hvis du spørger os – kasein er helt fint, men skal du vælge mellem dem så vælg en whey protein.

 

Hvor meget proteinpulver skal jeg tage?

En god grundregel er cirka 2 til 2,5 gram protein pr. kropkilo.

Vejer du 70 kilo skal du således indtage cirka 140 gram protein om dagen. Prøv og sæt dig ned og overvej hvad du spiser på en dag og find ud af hvor meget protein du får direkte fra din kost. Tager du 3 shakes om dagen som anbefalet burde du dog være godt på vej mod et optimalt dagligt indtag.

Informationer om proteinpulver, hvornår skal man tage det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *