Med flere spisebordslamper over bordet kan du opnå et anderledes og unikt udseende – lige meget om du vælger at kombinere ens eller forskellige lamper.

Mange vælger bare at have en enkelt spisebordslampe hængende over deres bord. Nogle har taget stilling til, at det er det, som, de synes, er pænest. Andre gør det bare, fordi det er jo det, ”man” plejer at gøre. Men der er ingen, der har sagt, at du skal gøre lige som alle andre. I en tid hvor det handler om at være unik, giver det netop mening, hvis du prøver at tænke lidt ud af boksen i forhold til din boligindretning.

Hvis du gerne vil prøve noget nyt i dit hjem, er det derfor oplagt, at du prøver at hænge flere spisebordslamper op over bordet. Du kan hænge dem op i en klynge over bordet. Det kan for eksempel være i forskellige højder. Den øverste lampe vil i det tilfælde skinne på de underste, og du kan få en meget flot lyseffekt ud af det.

En anden mulighed er, at du hænger lamperne op forskellige steder over bordet. Det kan være en lampe i den ene ende og en i den anden ende. Det kan også være, at du hænger dem lidt tilfældigt op forskellige steder over bordet, hvor du synes, at det passer godt. Det kommer helt an på, hvor stringent en stil du dyrker.

Skal du vælge ens eller forskellige spisebordslamper?

Når du hænger flere lamper op over dit spisebord, har du to muligheder: Du kan hænge flere ens lamper op, eller du kan hænge forskellige typer af lamper op. Begge dele har sine fordele.

Hvis du vælger at hænge flere ens lamper op, er du først og fremmest sikker på, at lamperne vil passe godt sammen. Du kommer ikke til at stå med nogle lamper, der ikke matcher. Hvis du allerede har en lampe hængende, men gerne vil have flere, kan du altså sagtens købe flere, der ligner den, du har i forvejen. Så er du også sikker på, at lamperne matcher det øvrige interiør i dit hjem. Det kan for eksempel være, hvis du har en retrospisebordslampe, men gerne vil have flere.

Vælger du de ens lamper, kan det være en god ide, at du leger med, at de hænger i forskellige højder. Det kan være med til at give noget mere spil og dynamik. Vælger du at hænge dem præcist lige højt med præcis lige stor afstand, kan det dog også give en meget flot og strømlinet effekt.

Spisebordslamper i forskellige designs og størrelser skaber automatisk dynamik

Hvis du i stedet hellere vil have spisebordslamper i forskellige størrelser eller designs, vil det automatisk skabe dynamik i rummet. Det kan netop være sjovt for dig at lege med, at lamperne kan være meget forskellige i størrelsen, så en stor og bombastisk lampe kommer til at hænge sammen med flere små lamper.

En anden mulighed er, at du kan lege med farverne eller få de forskellige designs på lamperne til at spille op imod hinanden.

 

Kombiner flere spisebordslamper og skab dynamik over spisebordet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *