Det er vigtigt at holde alle sine relationer ved lige. I hvert fald dem, der er vigtigst for en. Det er bedst at pleje sine relationer, ved at være social med dem. Det behøver ikke at være noget smart eller dyrt, eller være alverdens tid. Det er bare vigtigt, at I er sammen. Og det koster jo ikke noget. Så der er ingen undskyldning for ikke at ses med sine venner og familie, for i sidste ende handler det om prioriteringer.

Vigtigt for din psyke

Vi mennesker kan betegnes som værende flokdyr. Vi er sociale væsner, der har behov for anerkendelse og bekræftelse fra andre mennesker. Derfor er det også vigtigt, at man plejer og passer de relationer, man har. Hvis man ikke gør det, kan det gå ud over ens generelle psykiske velvære. Det er nemlig vigtigt at kunne have nogle at tale med omkring både gode ting og de mere svære ting. Det er også vigtigt at vi får bekræftelse, af dem der er tættest omkring os. Det er noget vores selvværd og selvopfattelser har brug for. Så derfor nytter det ikke noget, at du ikke kan overskue at tage ud og få den kop kaffe med dine forældre, eller at du ikke har tid til at se dine venner. Lav dig tid, prioritér og sørg for at pleje dine relationer.

Forskellige relationer, kræver forskellige mængder af tid

Som sagt er det selvfølgelig de vigtigste relationer, der skal passes. Hvis man skulle passe alle de sociale relationer man har, kunne man heller ikke lave andet. Så derfor er der selvfølgelig tale om vennerne, den tætteste familie og ens partner hvis man har sådan en. De forskellige relationer, kræver forskellige mængder af opmærksomhed og tid. Det er klart at ens partner kræver mere, end ens venner og familie. Det er en tættere relation, som kræver det mere energi. Hvor vennerne og familien nok har nemmere ved at undvære dig i en uges tid eller to, er det sværere for partneren. Så der er selvfølgelig forskel, men så længe man prioriterer sin tid og sørger for at være i dialog med sine nærmeste, er det slet ikke umuligt at nå det hele.

Tag ud og lav noget

Når nu du skal finde på noget at lave, er der jo mange forskellige ting, man kan tage sig til. Man kan for eksempel gå en dejlig lang tur i et område, man godt kan lide. Så er der også plads til at fordybe sig i de samtaler, der måtte foregå. Derudover kan man undersøge hvilke film, der går i biografen, eller hvis der er nogle koncerter der kunne være spændende at tage til. Man kan også tage ud at spise på restaurant. Med alle disse ting, kan det selvfølgelig være en udfordring, hvis pengene ikke er til det og der er andre poster, man skal tage sig af. Her kan det være en idé at undersøge earlybird.dk. Denne side samler forskellige tilbud, hvoraf man kan få det billigere, hvis man er en ’early bird’ og er tidligt på den. På den måde har du mulighed for at tage ud at spise, uden at det skal blive alt for dyrt.

…eller bliv hjemme

Der er selvfølgelig også muligheden for at blive hjemme. Dette sparer dig penge og kan også være mere tidseffektivt. Det åbner også op for et mere afslappet miljø, så man virkelig kan få slappet af efter en lang dag, selvom man skal være sammen med for eksempel familie og venner. Hertil kan det være smart at have noget godter liggende. Her er det værd at tjekke netpris.dk ud. Her kan man købe grænsehandelsvarer, så man får kvalitetsvarer til meget billigere priser. På den måde kan man købe billigt slik og sodavand, som kan ligge i slikskuffen, så du altid har noget at byde dine gæster. Så når slikket er på plads, kan du invitere dine relationer over, og så kan i hygge løs. 

Plej dine relationer – vær mere social

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *