Har du problemer med at samle alle dine tanker i den travle hverdag med plejen af både arbejde, børn og parter? Tankerne er usynlige for andre, så personerne omkring dig kan have svært ved at forstå hvorfor du ikke kan overskue det samme som du kunne engang. Du får her nogle råd til hvordan du kan komme ovenpå uden at det skal gå ud over din familie og arbejdet.

Få hjælp af en psykolog

Det er vigtigt at pleje vores mentale sundhed, både for vores livskvalitet, for at mindske risikoen for at udvikle psykiske lidelser, samt for vores families skyld. Mental sundhed handler om at have det godt med sig selv og andre samt at kunne håndtere dagligdagens udfordringer og stress. Når vores mentale helbred svigter, kan det skabe problemer i vores forhold til andre mennesker, både derhjemme og på arbejdet. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på hvad man kan gøre for at forebygge det inden vi vælter mentalt.

Til at starte med er det vigtigt at du får hjælp med dine udfordringer. Der er ikke altid tid til psykologbesøg, når der skal hentes og afleveres børn i skole, laves mad, og ordne hjemmet. Du kan med denne psykologhjælp oprette en konto, hvor du beskriver dine udfordringer, hvorefter du får tildelt en psykolog, der har erfaring med det du kæmper med. Derefter vælger du hvordan du ønsker at kommunikere med din psykolog. Enten via video eller ved at skrive med din psykolog. På denne måde kan du tilpasse det efter din hverdag.

Sørg for alene tid

Hvis jeres situation og økonomi er til det, og hvis I har overvejet at købe et sommerhus, kan dette være en fordel i din proces med at rette op på dit mentale helbred. Et sommerhus er nemlig en god måde for jer som familie at komme væk fra hverdagen på, samtidig giver dig et sted at tage hen når du har brug for tid for dig selv.

Processen med at købe et sommerhus kan god være en stressende proces, så for at gøre det nemmere, kan du få hjælp af en boligadvokat der kan hjælpe dig med at købe det perfekte sommerhus til dig og din families behov.

Et sommerhus kan give dig luft og en følelse af en flugt fra hverdagen i en kort stund. Alene tid i et sommerhus, er en ideel måde at give dig lidt selvforkælelse og fokus på dig og dine tanker, som du ikke har mulighed for derhjemme. Vi mennesker har brug for at være alene for at kunne mærke os selv og vores grænser. Her har du også masser af tid til at kommunikere med din psykolog og samle dine tanker om det I får talt om.  

Det kan selvfølgelig virke egoistisk at tage fri for arbejde og familien for at være alene, men det er yderst sundt for dig og dit mentale helbred på den lange bane. Det er vigtigere at du er lidt egoistisk en gang imellem, end at du med din skrøbelige tilstand får ødelagt din mentalitet fuldkommen.

Tal med din partner

Selvom det kan virke skræmmende og man helst ikke vil blande sin partner ind i sine udfordringer, så er det vigtigt at få snakket om det, så vedkommende er klar over hvad du går igennem, og hvorfor du reagerer som du gør i diverse situationer. Det styrker også jeres parforhold, hvis I har god kommunikation.

Det er også nødvendigt på de dage du har brug for at være egoistisk. Din partner vil højst sandsynligt være forståelig over for dit behov, da det i sidste ende vil gøre dig mere til stede i samværet med din familie og i jeres parforhold.

Kilder:

Kronisk-stress.dk

Sundhed.dk

Soultransformation.dk

Problemer med dit mentale helbred? Sådan kommer du igennem det trods familietravlheden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *