Det kan være svært for dig at holde dig sund, når du er på udveksling. Vi kommer her med nogle tips til, hvordan du kan sørge for, at det kun er gode minder og ikke også ekstra kilo, som du tager med hjem.

Hvis du snart skal af sted som udvekslingsstudent, er du måske lidt bekymret for, hvordan du skal holde formen, mens du er væk. Det nye ophold kommer jo til at byde på ny mad hos en anden familie og en helt anden måde at leve på. Det er derfor ikke sikkert, at du kan dyrke de former for sport, som du plejer, eller at du kan cykle til skole, som du er vant til herhjemme.

De ændrede vaner i både mad og bevægelse kan nemt sætte sig som ekstra kilo på sidebenene. Det er ikke en sjov souvenir at få med hjem fra et ophold som udvekslingsstudent. Derfor er det en god ide, at du sørger for at tænke over, hvordan du kan holde dig sund, mens du er af sted.

Foreslå, at du har en maddag i familien

Som udvekslingsstuderende kommer du typisk til at bo hos en værtsfamilie. Du spiser sammen med dem, og de sørger i mange tilfælde for, at du har mad med til frokost. Det gør, at du er meget afhængig af, at de spiser sundt, hvis du gerne vil holde dig sund.

Det er dog også meget uhøfligt, at du kommer og prøver at lave om på deres madvaner. Hvis du gerne vil spise lidt sundere, kan du derfor foreslå, at du tilbereder mad til familien en gang om ugen. Det sikrer, at du i hvert fald spiser sundt en gang om ugen.

Meld dig til en sport

For at blive ved med at være sund er det selvfølgelig også afgørende, at du får dyrket noget motion. Der er typisk en række forskellige muligheder for at dyrke sport efter skole. Det kan godt være, at de ikke er de samme, som når du er derhjemme, men det er jo netop også en del af oplevelsen.

I USA har du for eksempel mulighed for at dyrke basketball, amerikansk fodbold og baseball. Det er sportsgrene, der endnu ikke er så store herhjemme, men er virkelig store derovre. Det gør det ekstra sjovt at dyrke dem. Derudover er det også en rigtig god måde for dig at møde en masse nye mennesker.

En af de organisationer, der sender studerende til USA, er Into High School. De giver dig mulighed for at vælge mellem staterne Florida, Californien, Arkansas, New York og Arizona. Vejret er meget forskelligt, hvilket også gør, at det er meget varierende, hvilke former for sport du kan dyrke. Læs mere om Into High School her.

Overvej frivilligt arbejde

I mange lande udover Danmark er det meget normalt, at unge udfører frivilligt arbejde. Har du mulighed for det, kan det være en god ide, at du kaster dig ud i det. Ikke bare giver det dig mulighed for at udføre en god gerning, lære flere lokale at kende og dermed tale sproget noget mere, det giver dig også mulighed for at bevæge dig noget mere.

Lige meget om du passer børn eller samler skrald i naturen, kommer du jo naturligt til at bevæge dig noget mere, end hvis du sad på din flade derhjemme på værelset. Dermed kan du også gøre lidt ekstra for at holde vægten stabil.

Sådan holder du dig sund som udvekslingsstudent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *