Mange personer kæmpe med at sove godt om natten, og stadigt flere får ikke de anbefalede syv til ni timers daglig søvn. Konsekvenserne af dette er dog med al sandsynlighed mere vidtrækkende og omfattende, end du måske lige går og tror. At sove henholdsvis for lidt og for meget kan nemlig påvirke din sundhed og dit velvære på en længere række af punkter. Læs mere om dette nedenfor, og lær hvordan du opretholder din sundhed med den bedst mulige nattesøvn.

Alt dette påvirkes af, om du får den rette mængde søvn

Mange oplever at føle sig mere trætte og ugidelige, hvis de får henholdsvis for meget eller for lidt søvn – denne effekt bliver naturligvis blot forøget, hvis denne uhensigtsmæssige mængde af søvn foregår konsekvent over en længere tidsperiode. Der er dog langt flere elementer, der bliver påvirket, end hvad der møder den umiddelbare observation.

Af områder, der kan påvirkes af mængden af søvn hører for eksempel alt fra din hukommelse, dit overskud, dit humørn og dit helbred samt immunforsvar. Sidstnævnte er nok det mest opsigtsvækkende. Det er således muligt at blive mere modstandsdygtig overfor mindre småforkølelser og sygdomsforløb, hvis du forbedrer og optimerer mængden af tid, du bruger på at sove. Igen gælder her den gyldne regel om de mellem syv til ni timer. For meget mere og for meget mindre afviger fra, hvordan din sundhed kommer på sit mest optimale niveau.

Hvordan får jeg så en god og sammenhængende søvn?

At få en sammenhængende og uafbrudt søvn i den anbefalede tidsmængde er naturligvis essentielt i forbindelse med ovenstående aspekter af dit liv. Dette kan du for eksempel understøtte ved at have en god seng og boxmadras, eller du kan overveje at implementere gode rutiner i dit liv, der gør det nemmere at falde i søvn om aftenen, således at det er effektivt og godt.

Sådan kan du øge din sundhed med en bedre nattesøvn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *