Velvære handler om den rigtige kombination af en sund krop og et sundt sind. Selvkærlighed er desværre blevet noget, de fleste ikke har lært hjemmefra, og derfor er det vigtigt, at skabe fokus på emnet. Vi skal som voksne kunne lærer os selv det eller få hjælp til det, hvis vi ikke har det med fra vores opvækst.

Pas på dig selv, det gavner alle

Danskerne er et presset folk, som fylder hverdagen med forventninger til hinanden og særligt os selv. Det er selvfølgelig ikke forkert at have forventninger, men det skal ikke tage overhånd og man skal kunne acceptere, at man ikke kan leve op til det hele. Det er vigtigt at kunne skelne imellem hvad andre forventer af dig og hvad du forventer af dig selv.

Det er vigtigt at gå op i at passe på sig selv, for det er i bund og grund dit eget ansvar og ikke andres. At man passer på sig selv, kommer andre til mere gavn, end man måske lige først tror. Man bliver et gladere menneske og det kommer ens partner, børn og venner til at kunne mærke på dig. Glæde smitter – smil til verden og den smiler til dig.

Tag dine kropstegn alvorligt!

Det giver bagslag at ignorerer kroppens signaler. Det er super vigtigt at anerkende, at din krop har visse behov og den ikke kan fungere uden de basale ting. Start en proces, hvor du prøver at kommunikerer bedre med din krop, på den måde kommer der også et bedre samarbejde og den kan virke mere medgørlig. Kroppen er lad, når man ikke er glad. Man skal huske på, at både det mentale og fysiske hænger sammen.

Stress er noget der særligt fylder meget i det danske samfund. Det er vigtigt at reagere på stress, da kroppen ikke kan holde til et sådan konstant pres. Når man mentalt bliver udsat for ubehagelighed og stress i en længere tid, kan man også mærke det på ens fysiske helbred. Det kan have utrolig store konsekvenser og det er ikke svært at finde eksempler på andre, som er gået længe under stress. Der findes mange forskellige behandlinger af stress og det er vigtigt at finde den, som virker på dig. Opsøg eventuelt en psykoterapeut i nærheden af dig og få snakket om det du går og døjer med. Der er langt mere hjælp at hente, end man umiddelbart lige går og tror.

Krop og sind hænger sammen

Hvis man ikke passer på sin krop, opsamler den en lang række forskellige affaldsstoffer, som sætter sig på alt fra muskler til organer. Det er svært, uden viden på området, at vide, hvordan man skal tage sig af sådan et problem, når det først er opstået. Opsøg en kropsterapeut, som kan hjælpe med at opspore, hvor smerterne virkelig stammer fra.

Prøv eventuelt en Body session. Her er der tale om en teknik, som er en kombination af massage ag musklerne, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser og åndedrætsteknikker. Metoderne sætter først og fremmest gang i kredsløbet og aktiviteter er gennemstrømning af kroppen. Hertil bliver det lettere at løsne dine spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener og hævelser omkring leddene, som kam opstå under i hverdag i presset tilstand.

Start en livsstil – hvor du passer på krop og sind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *