Mange kvinder laver daglige bækkenbundsøvelser, og med god grund. Alle kvinder kan få noget ud af at styrke deres bækkenbund. Ved at styrke bækkenbunden kan du bedre holde på vandet, noget som mange kvinder ikke tænker over før problemet er opstået. Dette opstår typisk efter en fødsel eller i takt med at man bliver ældre. Ved at starte på øvelserne før problemet opstår, kan du forebygge inkontinens og potentielt helt slippe (læs mere om inkontinens her: https://empelvic.dk/inkontinens/ ). En anden og meget vigtig grund til at mange kvinder dagligt laver knibeøvelser, er at en stærkere bækkenbund er med til at give en bedre oplevelse under sex.

De rigtige muskler

For at få en ide om hvilke muskler der skal trænes med øvelserne, kan du prøve at stoppe strømmen mens du tisser. Det er netop de muskler du bruger til dette, som skal trænes med bækkenbundsøvelserne.

Den rigtige teknik

For at øvelserne bliver gjort ordenligt, er det vigtigt at du slapper helt af i musklerne i mave, lår og baller.

 

Gentagelser

For at få den ideelle øvelse knibes musklerne i bækkenbunden sammen, og holdes sådan i ca. 10 sekunder. Øvelsen gentages 10 gange, mindst 3 gange om dagen. Det er ikke sikkert du kan knibe sammen i 10 sekunder når du starter med at lave bækkenbundsøvelser. Du kan i stedet starte med at knibe bækkenbundsmusklerne sammen i 2-3 sekunder, og så lægge mere tid på som du får mere øvelse, og musklerne bliver stærkere.

Ikke-navngivet7

Bækkenbundstræning, trin for trin:

  1. Tøm blæren
  2. Stram musklerne i bækkenbunden, og fortsæt med dette i 10 sekunder
  3. Slap helt af i musklerne i 10 sekunder.
  4. Lav 10 gentagelser af øvelsen 3-4 gange dagligt

Resultater

bækkenbundskuglerEfter 4 til 6 uger kan de fleste begynde at mærke at deres bækkenbund er blevet stærkere. For nogle kan det dog tage op til 3 måneder før der er sket en betydelig forbedring. Hvis der efter 3 til 4 måneder ikke er sket nogen forbedring kan det være fordi øvelserne ikke er lavet korrekt.

Bedre bækkenbundsøvelser

For at få det optimale udbytte ud af din bækkenbundstræning, kan du benytte dig af bækkenbundskugler. Bækkenbundskugler gør ikke bare træningen mere effektiv, men hjælper dig også til at træne korrekt, så du får styrket netop de ønskede muskler. Du kan finde et bredt sortiment af bækkenbundskugler her.

Kuglerne kommer i forskellige udformninger, og med forskellig vægt. Det kan være svært at vide hvilket produkt der passer bedst til netop dig. Til at hjælpe med dette valg kan du her finde en guide til at vælge de rigtige bækkenbundskugler.

Styrk din bækkenbund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *