Sommeren er ankommet, og det betyder lange lyse aftener og godt humør. Mange benytter anledningen til, at holde hyggelige havefester for de nærmeste. Det kræver dog lidt planlægning og alt det praktiske skal også helst være på plads, inden du kan byde gæsterne velkommen.

Skab de perfekte rammer

Du har allerede styr på lokationen, som kommer til at være din have. Du skal derefter begynde at overveje måder, hvorpå du kan øge hyggen under festen. Et godt tip er, at sørge for at der nogle flotte planter og blomster i haven.

Du kan yderligere sørge for, at opsætte nogle hyggelige lys i et træ i haven eller lign, hyggelig belysning løfter stemningen i et selskab. Hvis du er detaljeorienteret, så kan det være en god ide, at sørge for en flot dug til bordene i haven, og ikke mindst nogle tæpper, hvis det skulle gå hen og blive en kølig aften.

Hvis du gerne vil sikre dig mod regnbyger, kan det være en god ide, ar overveje at anskaffe en pavillon til haven. Det kræver dog pludselig et lidt større budget, hvis ikke du allerede har en pavillon liggende. 

Sidst men ikke mindst, kan det være en fordel at sørge for en god musikplayliste. God musik løfter altid stemningen lige dét ekstra.

Sørg for hyggelige aktiviteter

Alt afhængig af, hvad du og dit selskab er til, så kan det i nogle tilfælde være et stort hit, at sørge for nogle spil til havefesten.

Det er især en fordel at have planlagt, at spil skal være en del af aftenens planer, hvis alle i dit selskab ikke allerede kender hinanden på forhånd. Spil er en glimrende ’icebreaker’ og tvinger alle til at kommunikere med hinanden. På den måde risikerer du ikke, at dine gæster isolerer sig med dem, som de allerede kender på forhånd. 

Husk det praktiske

Udover alt det sjove, så skal der også styr på alt det praktiske. Hvis ikke du allerede har en grill stående i haven, så skal du muligvis til at anskaffe dig en. Der intet som grill-hygge i haven.

Hvis ikke du har forstand på, hvordan du vælger den helt perfekte grill til dine behov, så kan det være en ide at læse en stor test af grill. Du kan på den måde, lettere navigere dig rundt i markedet, og sikre at du får valgt den rette grill, til den rette pris.

Når du har fået valgt en grill, kan du begynde at planlægge menuen. Det kræver oftest ikke de store madkundskab-evner for, at kunne sørge for et lækkert måltid.

Hvis du har besluttet dig for at holde den helt store havefest, som du skal til at anskaffe det meste til, såsom grill, pavillion, borde og stole, så kan det pludselig blive en stor udgift. Så kan det i nogles tilfælde være nødvendigt, at låne penge.

I stedet for at oprette en masse individuelle forbrugslån, kan det være en ide at låne hele pengesummen samlet fra ét sted, det kan oftest bedst betale sig. Lån 100.000 kr. eller 10.000 hos LendMe eksempelvis, de tilbyder fordelagtige lån, som sikrer dig et godt lån med en fornuftig rente.   

Tips til den perfekte havefest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *