Sommeren er endelig over os, og vejret begynder også at vise sig fra den gode side. Dog bliver strandture og grillaftenerne på terrassen snart udskiftet til fordel for andre aktiviteter der kræver lidt varmere beklædning. Der er nemlig ikke lang tid til efterårets kommen, og det kan derfor være en god ide at planlægge sin efterårsferie allerede nu. Derfor kommer her 3 gode tips til sjove aktiviteter, som du kan bruge den koldere tid på sammen med familien.

Ferier

Det er ikke alle der kan få nok af sol og varme, og derfor vælger mange at bruge efterårsferien på at rejse sydpå. Danmarks klima er en del koldere en lande der ligger lidt længere nede i Europa, men man skal faktisk ikke særlig langt ned for at få varmen tilbage i efteråret. Typisk oplever Berlin og Paris et markant lunere efterår end Danmark, og disse storbyer byder på mange spændende seværdigheder samt lækre kulinariske oplevelser.

Hvis i slet ikke er færdig med at tage på stranden og bade, så kan turen også gå den endnu sydligere del af Europa. I Sydfrankrig og Spanien vil man sjældent skulle pakke andet end sandaler, shorts og t-shirts til en ferie i efterårsferien. På den måde kan man nemt få det sidste af sommeren med, inden den igen står på jakker og halstørklæder.

Hyggeprojekter

Hvis ikke efterårsferien skal bruges udenlands, så findes der også mange andre hyggelige beskæftigelser, der egner sig rigtig godt til familier med børn. Når børnene er hjemme fra institutionerne, så kan det være fristende at placere dem i sofaen med en skærm, for at holde dem beskæftiget. Selvom lidt tid til selvforkælelse kan være fristende, så prøv alligevel at planlægge noget kvalitetstid med de små.

En hyggelig aktivitet kunne være at tage en tur i Zoologisk Have. En dag fuldt med oplevelser, samt massere af bevægelse, er med sikkerhed noget, som vil sikre, at de små bliver mættet med indtryk. Det er også noget som I vil kunne se tilbage på lang tid efter.

Hvis vejret ikke er til udendørsaktiviteter, så kan en anden kreativ aktivitet være at give sig i kast med at hækle. Det at producere noget, som kan vises frem, er altid et hit hos de små. Der findes heldigvis mange simple hækleopskrifter, som ikke kræver nogen særlig erfaring.

DIY projekter i hjemmet

Ud over de hyggelige projekter, så kan det også være at efterårsferien skal bruges med praktiske beskæftigelser for øje. Det at gøre tingene selv virker tiltalende for mange, og der er en stor tilfredsstillelse ved at kunne pege på noget og sige: ”den har jeg lavet” eller ”den har jeg fixet”. Et DIY projekt behøver ikke starte fra bunden og det er samtidigt vigtigt at pointere, at praktiske opgaver sagtens kan være hyggelige og egnede for hele familien.

Eksempelvis kunne det være lærerigt at inddrage de små i at male stuen, eller et andet rum, hvis det er tiltrængt. Det vil også gøre at I kan være fælles om at sige: ”det har vi lavet”. Hvis du vil læse hvordan du får et bedre hjem og samtidigt få inspiration til efterårets praktiske projekter, så findes der heldigvis mange blogs på nettet.

I og med at efteråret typisk bringer koldere vejr med sig, så betyder det også at der sker ændringer i naturen. En sjov ting som kan laves af naturens egne ”byggesten” er kastanjedyr. Tag en tur til den nærliggende park, eller andet steds hvor der findes kastanjetræer, og hent grundstenene til jeres hyggelige DIY projekt. Derefter det kun fantasien der sætter grænser for hvilke dyr der kan laves ud af kastanjerne, tændstikker og måske nogle sjove øjne.

Tips til familiens efterårsferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *