Af hensyn til dit velvære er det vigtigt, at du har den rette belysning ved din arbejdsstation. Dårlig belysning kan medføre uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, træthed, hovedpine samt irritere dine øjne. Udover at det er ubehageligt, så kan det også påvirke din effektivitet og produktivitet i negativ retning.

Du kan ikke undvære en bordlampe

En bordlampe er uundværlig, da den kan indstilles og lyse lige præcis der, hvor man arbejder. Loftbelysning er mere diffus og langt mindre fleksibel. Kig forbi powerbanken.dk, der har et godt udvalg af skrivebordslamper. Som en ekstra feature har nogle bordlamper indbygget trådløs opladning af din mobiltelefon. Virkelig smart og pladsbesparende.

Udover at være praktisk kan skrivebordslampen også bruges til at dekorere skrivebordet eller rummet med og den findes i forskellige farver, former og designs. Bordlampen giver indretningen personlighed.

Af hensyn til velvære som beskrevet ovenfor, så skal der være fokus på følgende faktorer, når du skal vælge en bordlampe:

  • Blænding
  • Refleksioner
  • Kontrastforhold
  • Variation
  • Styring


Har du et stort eller lille skrivebord?

Er dit skrivebord stort så skal du vælge en bordlampe, som har en bred lysspredning og kan afgive kraftigt lys. Derimod hvis vi snakker om et mindre skrivebord, hvor pladsen er begrænset, bør du vælge en bordlampe i passende størrelse med mindre kraftig lysstyrke og betydeligt mindre lysspredning.

Placér din bordlampe rigtigt

Sørg for at placerebordlampen korrekt. Lampehovedet skal være cirka 40 cm over bordpladen og placeret modsat den hånd, du skriver med. Samtidig skal lampehovedet være godt 50 cm fra skærmen, så lyset falder ind fra siden og man undgår unødvendige refleksioner, der er anstrengende for øjnene.

Spar strøm med LED pærer

Det kan godt betale sig at købe en LED pære til din bordlampe. LED-pærer bruger nemlig 4-5 gange mindre strøm end halogener. Udover den årlige besparelse på elforbruget, sparer du også på indkøbet af pærer. Faktisk er LED lamper det mest energibesparende lys du overhovedet kan få idag. Powerbanken.dk tilbyder et stort udvalg af LED pærer, så kig forbi.


Eksempel: Hver gang du køber 1 LED pære, svarer det faktisk til 7 halogenpærer. Det skyldes halogenpærens kortere levetid.


Og så et lille kuriosum

Husk at lysbehovet stiger med alderen.   

Vælg den rigtige skrivebordslampe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *